Коя неософийска дама не е мечтала да отиде на SPA в

...
Коя неософийска дама не е мечтала да отиде на SPA в
Коментари Харесай

Хейтминутка: Последното нещо, което трябва да бъде Банята, е СПА център

Коя неософийска дама не е мечтала да отиде на SPA в Централната баня? Няма такава. Да слезе от 7-цата на Централни хали, да пресече, да си направи процедурите, маникюра и след това, отпочинала, да поеме огромна глътка чист въздух на открито, и да мине през Халите, за да " напазари " за вечеря.

Наскоро бях на галерия в музей, който е бил манастир. Казва се Musei San Domenico (Форли, Италия). Защо не е манастир в този момент не знам, несъмнено тъй като градът има потребност от музеи и концертни зали в своето централно пространство, а и ползата е голям. Толкова, че в този другояче недодялан музей има и няколко зали, които могат да реализират по този начин модерния мрак и привличат аудитория от цялата страна, когато има хубава галерия, а такива има най-малко два пъти годишно. 

Този път няма по какъв начин да поддържа протестиращите, скърбя. За мен последното нещо, което това място би трябвало да е, е SPA  център. За шепа " дами, които да си подарят масаж ". Със сигурност има метод елегантно да се загатва някогашната функционалност на това място, а за хубавата минерална вода да се направи нещо смислено, съвременно и потребно.

Естествено, че би трябвало да бъде музей или концертна зала. Стига да има човек какво да преглежда или слуша там (което е най-важното, другояче е празна черупка), да е направено с почит и съвременно мислене, да не е грозно, дефектно и опустошено...

И популярност Богу, че в този град въпреки всичко има и хора, които имат хрумвания оттатък wellness-a, чието естествено място за софиянци е да вземем за пример в Банкя. Не че концертните и изложбени зали в миналото са имали късмет пред маникюр-педикюра, само че въпреки всичко – неуместна концепция. 

И в случай че не вярвате, че един доменикански манастир от XIII век може да бъде сполучлив музей, заповядайте фотография на опашката пред него: 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР